Camønoen - Nordøst, 3 dage

Tag med på Kongerigets venligste vandrerute og oplev et lille magisk hjørne af Danmark med en helt unik natur. Turen starter i købstaden Stege, som har den ene af Danmarks to bevarede byporte. Du vandrer gennem skove, forbi gravhøje, herregårde og det romantiske slot Liselund - og en af Danmarks allerstørste naturattraktioner, Møns Klint. Møns Klint er med de kalkhvide klippelignende klinter unikt og et must for naturinteresserede, der samtidig får lejlighed til at opleve mange sjældne planter, insekter og fugle. Undervejs overnattes på komfortable overnatningssteder og bagagen bliver kørt, mens du vandrer.

Fra Stege by vandrer du tværs over Møn til øens østkyst - ved Møns Klint. Underlaget er mindre landeveje, grus- og skovstier. Dagsvandringerne er mellem 18 og 22 km pr dag.

 

 • Oplev købstaden Stege, som har den ene af de kun to bevarede byporte i Danmark.
 • Bo på idyllisk beliggende overnatningssteder langs ruten - midt i det smukke landskab.
 • Kom vandrende til Møns Klint og nyd synet af de kalkhvide klipper og det turkisblå hav.
 • Møn har en varieret natur med bl.a. et rigt fugleliv, vildtvoksende krydderurter og 18 forskellige orkidearter.
 • Nyd vandringen, mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted.

Koden neden for i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet. 

Dag 1: Ankomst til Stege og vandring til Elmelunde

Turen starter i Stege, Møns største by, hvor du har mulighed for at se dig lidt omkring, og evt. proviantere til turen. Et besøg på Møns Museum er en god start på vandringen. Dagens vandring går over broen fra Stege til Lendemarke, ud langs med kysten ved Stege bugt, med gode udsigter til Stege Havn og Stege kirke, og videre ind mod den lavvandede kystlagune Stege Nor. En god del af strækningen kommer til at foregå med udsigt over Noret. Turen går videre gennem de såkaldte "søndre byer", Lille Bissinge, Bissinge, Tøvelde og Svensmarke. Inden dagens vandring slutter i Elmelunde, passerer du landsbyerne Tåstrup og Keldbylille, inden du drejer mod nord ved Råbylille Strand og Hjertebjerg. Overnatning i Elmelunde (ca. 18 km) (-/-/A)

 

Dag 2: Fra Elmelunde til Busene

Fra Elmelunde går turen nordpå mod kysten. Undervejs kan du se Nordfelt Gods, og kigger du mod øst, kan du se landskabet rejse sig op mod Møns Klint.  Noget af tiden går turen langs kysten, og det kan være lidt vanskeligt at færdes på underlaget af rullesten, men til gengæld er lyden af bølgerne, som skyller op gennem stenene, utrolig beroligende. Nyd det, før ruten igen fører ind over land og ned gennem Sømarke. Efter Sømarke Dysse passerer du Liselund Slot med dets romantiske haveanlæg. Er du i stødet, så tag trappen ned og op igen ved Djælvekløften. Kontrasten fra den meget "friserede" natur i parken til den vilde natur ved Møns Klint er ganske stor. Fortsæt gennem Klinteskoven og Høvblege til Busene. Dagens vandring slutter i Busene, lige på kanten af Klinteskoven (ca. 22 km) (M/-/A)

 

Dag 3: Vandring ved Møns Klint og i Klinteskoven, bus tilbage til Stege

Dagens vandring foregår i det fantastiske område omkring Møns Klint. Her er et godt udvalg af forskellige vandreruter, med både mulighed for sved på panden, eller mere fredfyldte vandringer. Uanset, hvor du bevæger dig hen, er du sikker på store naturoplevelser.

Lig også turen forbi Geocenter Møns Klint, som ligger lige ved klintens kant. Geocenterets udstilling er fyldt med oplevelser, som giver dig mere viden om klinten, og området omkring den. Du kan opleve livet i kridthavet for ca. 70 millioner år siden, gå igennem istidens gletsjere, deltage i forskellige aktiviteter, og se 5 af landets bedste kunstneres bud på Møns klints geologiske tilblivelse. Du kan også købe frokost, en is og en kop kaffe, tanke vand på flaskerne og låne toilettet.
Tag en bus fra Geocenteret og tilbage til Stege når det passer dig. Turen slutter i Stege. (M/-/-)

Tag også turen forbi Geocenter Møns Klint, som ligger lige ved klintens kant. Geocenterets udstilling er fyldt med oplevelser, som giver dig mere viden om klinten og området omkring den. Du kan opleve livet i kridthavet for ca. 70 millioner år siden, gå igennem istidens gletsjere, deltage i forskellige aktiviteter, og se 5 af landets bedste kunstneres bud på Møns Klints geologiske tilblivelse. Du kan også købe frokost, en is og en kop kaffe, tanke vand på flaskerne og låne toilettet (valgfri vandring 7-20 km.)

Tag en bus fra Geocenteret og tilbage til Stege, når det passer dig. Turen slutter i Stege. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet på grundlag af de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer.

Overnatning

På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Du overnatter i dobbeltværelse med delt bad på pensionat og Bed & Breakfast. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg. Enkelte steder skal du selv lægge sengetøj på, men leje af linned og håndklæde er inkluderet i prisen.

 

Forplejning

Turen er inklusiv morgenmad og aftensmad. Aftensmaden kan være "varm-selv-måltid" af god kvalitet.

På overnatningsstederne kan man bestille madpakker til næste dags vandring. Drikkevarer er for egen regning.

 

Vandringerne

Denne tur har i alt 3 dagsvandringerne med flg. etapelænger:

Dag 1: Etapen er 18 km
Dag 2: Etapen er 22 km
Dag 3: Etapen er 7-15 km (valgfrit)

Underlaget mindre landeveje, samt grus- og skovstier. 

Din bagage bliver kørt til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen, for eksempel madpakke, vand, regntøj og kamera.

 

Rejsen dertil

Start: Turen starter i Stege, hvor du afleverer din bagage. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted med offentlig transport eller privat bil. Første dag er en fuld vandredag (evt. ekstra nat i før eller efter turen Stege kan bestilles).  Se www.rejseplanen.dk. Der er gratis parkering flere steder i Stege.

Slut: Turen slutter i Stege (efter vandring ved Møns Klint og bus retur til Stege). Den sidste dags vandring (dag 3) er mellem 7 og 15 km (valgfrit) og turen kan slutte enten sidste på formiddagen eller midt på eftermiddagen. Der er rutebilstation i Stege, hvorfra der kører bus til Vordingborg togstation. Herfra er der tog til hele landet. Se www.rejseplanen.dk.

 

CAMØNOPAUSER - RUNDE TRÆBÆNKE

Rundt omkring på Camønoen er placeret ni såkaldte "Camønopauser" med ca. en dagsvandring imellem. Camønopauserne er runde bænke opført i bæredygtigt træ. Her kan du få ly og læ, sludre med de lokale, sætte dig og tage et hvil på bænken, tanke vand på vandflasken, låne toilettet og få strøm på telefonen. Du kan også proviantere og få mere at vide om den egn, du befinder dig på. Desuden er det ved Camønopauserne, du kan få stemplet dit Camønopas, som er et sjovt minde at få med hjem.

INKLUSIVE

 • Overnatning på Bed and Breakfast
 • Morgenmad alle dage
 • Aftensmad 2 dage
 • Vandrekort (1 sæt pr. par/gruppe)
 • Kørsel af bagage (1 stk. pr. person, max 15 kg) mellem overnatningsstederne
 • Oplysninger, anbefalinger og praktiske tips
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden

 

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Evt. tillæg for enkeltværelse kr. 850
 • Frokost (kan bestilles på overnatningsstedet)
 • Drikkevarer
 • Bagagetillæg ved solorejsende kr. 250
 • Ekstra overnatning i Stege kr. 650 pr. person i dobbeltværelse / kr. 1.050 pr. person i enkeltværelse, inkl. morgenmad
 • Ekstra sæt vandrekort (kan bestilles) kr. 200
 • Evt. afbestillingsforsikring, 6% af turens pris (kan bestilles)
 • Bookinggebyr kr. 145

Turfakta

 • Ledige pladser
 • Individuel ture (24CAM-3)
 • Varighed: 3 dage
 • Dato: Valgfri fra 01/04 til 01/10
 • Sværhedsgrad: 2
 • Indkvarteringsgrad: 2
 • Vandring inkl. kørsel af bagage. Prisen pr. person ved 2 personer. Solo-tillæg ved kun en turdeltager.

Kr. 2.900


Book