Bornholm rundt ad kyststien, 4 dage

Denne vandring går ad kyststien på det nordøstlige Bornholm og byder på 58 kilometer smuk og meget varieret natur. Turen starter i Rønne og følger kyststien (med uret) til Gudhjem - en strækning, som er præget af klippekyster med imponerende klippeformationer, spektakulære udsigter, spækkedale og små hyggelige havnebyer. Her mærker du øens rolige puls og kan smage på lokale madvarer i særklasse.

Undervejs overnatter du på hoteller og B&B, og din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted. Turen slutter i Gudhjem om eftermiddagen efter end vandring. Turen kan forlænges med 1-2 nætter i Gudhjem og mulighed for at sejle til Christiansø (dagstur).

 

 • Oplev Bornholms fantastiske kyster med de kridhvide sandstrande, dramatiske klipper og spændende geologi
 • Besøg middelalderfæstningen Hammershus - Nordeuropas største borgruin
 • Smag på nogle af øens mange, lækre fødevarespecialiteter
 • Oplev flere af øens hyggelige og maleriske kystbyer
 • Nyd vandringen, mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted

Koden neden for i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet. 

Dag 1: Ankomst til Rønne

Turen starter i Rønne, hvor du indkvarteres på overnatningsstedet. Kommer du tidligt, anbefaler vi, at du ser nærmere på byen. Midt i byen ligger Store Torv, som tidligere var eksercerplads for militæret - og i dag er et hyggeligt sted med cafeer, springvand og granitskulptur. De velbevarede bindingsværkshuse giver byen en særlig stemning. (-/-/-) 

Dag 2: Fra Rønne og Hasle

Turen starter på havnen i Rønne, hvor kyststien leder dig mod nord ud af byen. Snart kommer du til Antoinette Strand, hvorfra skovstien gennem Blykobbe Plantage fører nordpå. Videre langs den til tider stejle kyst forbi Sorthat-Muleby og Pyritsøen, den største af tre søer i området, der alle er dannet efter mange år med udgravning af ler. Videre gennem det måneagtige landskab ved Kultippen, skabt af deponeret sand, grus og kul fra Bornholms tidligere minedrift. Herefter følges badestranden nordpå op mod Hasle Røgeri. Kort transfer fra Hasle til overnatningsstedet. Dagens vandring er ca. 12 km. (M/-/-)

 

Dag 3: Fra Hasle til Allinge-Sandvig

Efter en kort transfer starter dagens etape ved Hasle Havn, og det meste af dagens vandring foregår med fantastiske udsigter over Østersøen. Er vejret klart, kan du se til Sverige, som ligger ca. 40 kilometer væk. Dagens vandring er smuk, men også fysisk krævende, og du skal nok få sved på panden. Ruten fører dig i dag forbi de to små fiskerlejer, Helligpeder og Teglkås. I området omkring klippeformationen "Jons Kapel" begynder højdemeterne at trænge sig på, først ned af en trappe, gennem en slugt og så op igen. Turen fortsætter mod det gamle granitbrud Ringebakkerne ved Vang, forbi "Pissebækken" med sit 15 m høje vandfald og den gamle borgruin Hammershus, som ligger smukt på toppen af en kæmpe klippeknude. Kysten nedenfor er et imponerende syn med sprækkedale, klippehuler og sjove klippeformationer som løve- og kamelhovederne. Fra Hammershus går kyststien forbi Hammerhavn og op forbi Salomons Kapel, en kirkeruin fra 1300-tallet. Videre op i højden og rundt om Hammer Odde med "Lille Fyr" dekorativt placeret i klippeterrænet. Fortsæt langs kysten mod Allinge-Sandvig. Overnatning i Allinge-Sandvig. Dagens vandring er ca. 19 km. (M/-/-)

 

Dag 4: Fra Allinge-Sandvig til Gudhjem

Dagens vandring byder på lidt strabadserende vandring op og ned, men med smukke udsigter og dramatiske klippeformationer. Dagens endemål er det lille fiskerleje Gudhjem, Bornholms ældste handelsby og Danmarks eneste bjergby. Gudhjem-fiskerne var de første i Danmark, som begyndte at røge sild. Sydøst for Tejn og kort efter Bådsted Strand er det muligt at lave en lille afstikker ind i Døndalen - én af Bornholms ca. 65 sprækkedale, som rummer Bornholms, og Danmarks, højeste vandfald (20 m), samt utrolig mange forskellige planter. Fra Døndalen fortsætter stien mod Helligdomsklipperne, en strækning af forrevne og op til 20 meter høje kystklipper. Giv dig selv god tid til at opleve dette sted og nyd de mange indtryk. Her er utrolig smukt, uanset årstid og vejr. På trods af de mange trappetrin bør du også opleve "Sorte Gryde" - en ca. 60 meter dyb grotte ind i klipperne, gnavet af vind og vand. Fra Helligdomsklipperne løber stien på kanten af klipperne højt over havet, først lidt i skov, men så går det nedad og landskabet åbner sig i en skøn blanding af natur- og kulturlandskab med fårefolde og enge. Efter Røsted løber stien gennem et idyllisk landskab ned til Salene Bugt og videre ind mod Gudhjem. Overnatning i Gudhjem. Dagens vandring er ca. 17 km. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet på grundlag af de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer.

Overnatning

På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Du overnatter i dobbeltværelse på lokale hoteller og B&B. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg.

Vandreruten følger kyststien på Bornholm, og leder dig igennem større og mindre kystbyer undervejs. Nogle overnatningssteder når man ved at gå et stykke væk fra vandreruten. Overnatningsstederne varierer i standard. Nogle steder er værelset med eget bad og toilet, andre steder med delt bad og toilet. Fælles for alle overnatningssteder er det gode værtskab, og at værterne vil gøre deres bedste for at du får en god oplevelse.

 

Forplejning

Turen er inklusive morgenmad. Frokost og aftensmad er for egen regning. Madpakke kan bestilles på overnatningsstedet (husk at give besked aftenen før).

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet, eller ikke er inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

 

 

Vandringerne

Dagsvandringerne er på mellem 12 og 19 km. I dag-til-dag-programmet er der angivet et antal kilometer pr. dag. Dette er en ca. angivelse, idet antallet af kilometer pr. dag afhænger af, hvilket overnatningssted der er reserveret til dig, og hvor tæt på/langt fra ruten det ligger.

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm.

 

Rejsen dertil

Start: Turen er en rundvandring, der starter og slutter i Rønne. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted. Der er færgeforbindelse til Rønne fra Ystad (Sverige) og Køge. Se https://www.bornholmslinjen.dk og www.rejseplanen.dk.

Slut: Turen slutter om eftermiddagen i Gudhjem (efter ca. 17 km vandring). Der kører offentlig bus mellem Gudhjem og Rønne. Fra Rønne er der færgeforbindelse til Ystad (Sverige) og Køge. Evt. ekstra nat i Rønne eller Gudhjem kan bestilles.

 

Kytstien

Kyststien på Bornholm følger, som navnet antyder, kysten hele vejen rundt om øen. Vandreruten er ca. 120 km og uden tvivl en af Nordeuropas smukkeste kyststier. Ruten følger primært de gamle redningstier og strandene, men flere steder kommer man også op i højden, og får fantastiske udsigter over klippekysterne og Østersøen. Kyststien byder i det hele taget på en utrolig varieret natur, hvor man både vandrer langs kilometerlange hvide sandstrande, over storslåede lyngheder og kystoverdrev, på højtbeliggende og vindblæste klippestier, gennem dramatiske, bregnefyldte og duftende sprækkedale, forbi larmende vandfald og gennem dybe og stille skovområder.

Stien leder dig også gennem Bornholms mere end 30 havne og små fiskerlejer, hvor der - blandt meget andet - er rig mulighed for at nyde nogle af øens mange kulinariske indslag, samt smage på noget af det Bornholm er allerbedst til - røgede fiskespecialiteter. På kyststien venter en spændende, af og til krævende, men meget belønnende tur, og både sind og hjerte tager noget fantastisk med hjem.

INKLUSIVE

 • Overnatning på hoteller og B&B
 • Morgenmad alle dage.
 • Vandrekort (1 sæt pr. par/gruppe)
 • Kørsel af bagage (1 stk. bagage per person, max 15 kg) mellem overnatningsstederne
 • Oplysninger, anbefalinger og praktiske tips
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Aftensmad
 • Frokost (madpakke kan bestilles på overnatningsstederne)
 • Evt. tillæg for enkeltværelse, kr. 700
 • Bagagetillæg ved solo-rejsende kr. 450
 • Ekstra sæt vandrekort (kan bestilles, kr. 200 inkl. porto)
 • Evt ekstra nat i Gudhjem eller Rønne (kan bestilles) kr. 525 per person i dobbeltværelse inkl. morgenmad/ kr. 950 i enkeltværelse
 • Evt. afbestillingsforsikring, 6% af turens pris (kan bestilles)
 • Bookinggebyr kr. 145

Turfakta

 • Ledige pladser
 • Individuel ture (24BOR-4)
 • Varighed: 4 dage
 • Dato: Valgfri fra 15/04 til 23/09
 • Sværhedsgrad: 2
 • Indkvarteringsgrad: 2-3
 • Vandring inkl. kørsel af bagage. Prisen pr. person ved 2 personer. Solo-tillæg ved kun en turdeltager.

Kr. 3.650


Book