Koden neden for i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.
Dag 1: Ankomst til Faaborg
Turen starter i Faaborg, hvor du indkvarteres på overnatningsstedet. Ankommer du tidligt, anbefaler vi, at du ser nærmere på den hyggelige havneby og købstad med de fine gamle huse, middelalderporten og den afslappede stemning. Byen er rig på kunsthåndværkere ligesom Faaborg Museum rummer en samling af Fynbomalerne. Om sommeren er der daglige vægterture fra klokketårnet kl. 21.00 (-/-/-)
Dag 2: Fra Faaborg til Fjællebroen
Dagens vandring går fra Faaborg til Fjællebroen. Undervejs passeres landsbyen Diernæs, hvor der midt i byen ligger et stort kampestenshus med højt stråtag. Huset er opført af baronen på Holstenshuus og fungerede som aftægtshus for byens fattige. Husene og gårdene i Diernæs hørte under godset og beboerne arbejdede for baronen. Holstenshuus er en af Danmarks yngste herregårdsbygninger (opført i 1908 efter en brand). Du fortsætter gennem både skov og åbent landskab, forbi den afsnørede fjordarm Nakkebølle Sø med et rigt fugleliv og videre langs med kysten til Fjællebroen. Fjællebroen var tidligere udskibningshavn for tømmer i området og anlagt af godset Rødkilde. Stien går ganske tæt forbi en skønt beliggende gård, hvor du indkvarteres i en komfortabel B&B. Nyd udsigten fra terrassen eller tag en badetur, inden jeres værter byder på en dejlig 2-retters aftenmenu (17 km). (M/-/A)
Dag 3: Fra Fjællebroen til Vester Skerninge
Stien går i dag langs kysten og passerer bl.a. Ringgaard. Her kan man være heldig at finde oldsager af flint, som er skyllet i land. Oldsagerne stammer fra tidligere bopladser, som nu ligger under vand på 2-3 meters dybde. Du går ind i landet gennem Syltemade Ådal, hvis 20 meter dybe slugt er dannet i slutningen af sidste istid. Du går nede i dalen og kan ind imellem næsten glemme, at du ikke er i ødemarken. Stien fører videre til byen Vester Skerninge med den smukkeste gamle bindingsværkskro, beliggende ganske tæt på kirken og det unikke landsbymiljø. Indkvartering på kroen (11 km). (M/-/-)
Dag 4: Fra Vester Skerninge til Svendborg
Fra Vester Skerninge går ruten til Egebjerg Bakker. Du passerer det smukke Hvidkilde Gods og Hvidkilde Sø. Søen er den største af en række søer i tunneldalen vest for Svendborg. Her er et rigt fugleliv med bl.a. grågæs, hejrer og toppede lappedykkere. Under Svendborgsund Broen kommer du forbi Sct. Jørgens kirke, hvis kapel tidligere husede spedalske. Det lå dengang uden for byens volde for at undgå syge i byen. Turen slutter i Svendborg efter 22 kilometers vandring. Ønsker du god tid til hjemrejsen, anbefaler Vagabond Tours en overnatning i den gamle købstad.
Svendborg blev anlagt i bunden af en lille bugt i sundet mellem Fyn og Tåsinge i den første del af 1100-tallet. Der er mange fine bindingsværkshuse bevaret fra byens velmagtsdage som købstad og søfartsby, og byen er i dag hovedby i Det sydfynske Øhav med adskillige færgeforbindelser. Der er gode indkøbsmuligheder, talrige gallerier og caféer samt et varieret udbud af restauranter (22 km). (M/-/-)
Dagsprogrammet er udarbejdet på grundlag af de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer.
Overnatning
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Du overnatter i dobbeltværelse på et lokalt hotel i Fåborg, i komfortabelt B&B samt på en hyggelig gammel kro. På hotellet og kroen har værelserne eget bad og toilet. På B&B har værelserne delt bad og toilet. Fælles for alle overnatningssteder er det gode værtskab, og værterne vil gøre deres bedste for, at du får en god oplevelse.
Evt. ekstra overnatning i Svendborg efter turen kan bestilles ved tilmelding til turen. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg.
Forplejning
Turen er inklusive morgenmad, som serveres på overnatningsstederne. Frokost og aftensmad er for egen regning. Dog er aftensmad inkluderet på B&B ved Fjællebroen. Vi kan anbefale, at man spiser ude om aftenen. Frokost kan bestilles på overnatningsstedet, eller man kan selv købe ind til picnic hos den lokale købmand. Vælger du at bestille en madpakke på overnatningsstedet, skal du huske at give køkkenet besked aftenen før (picnic-pakke betales lokalt).
Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet, eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).
Vandringerne
Dagsvandringerne er på mellem 11 og 22 km og kan gennemføres af alle i normal god form og med lyst og vilje til vandring. De er ikke teknisk vanskelige, men man sover godt efter en dagsvandring på 22 km. I dag-til-dag programmet er der angivet et antal kilometer pr dag. Dette er en ca. angivelse, idet antallet af kilometer pr. dag afhænger af hvilket overnatningssted der er reserveret til dig, og hvor tæt på/langt fra ruten det ligger.
Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm
Rejsen dertil
Start: Turen starter i Faaborg. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted (med offentlig transport eller privat bil). Vandringen starter fra overnatningsstedet. Hvis du ankommer med bil kan du evt. vælge at parkere bilen i Svendborg (turens slutsted) og derfra tage rutebil til Faaborg, hvor turen starter.
Slut: Turen slutter i Svendborg (efter ca. 22 km vandring). Der er tog til hele landet fra Svendborg Se www.rejseplanen.dk. Du kan med fordel forlænge turen med en overnatning i Svendborg.
Øhavsstien
Øhavsstien blev indviet i 2007, og er med sine 220 kilometer en af Danmarks længste vandreruter. Ruten går gennem smukke naturområder, langs kyster, forbi slotte og herregårde og tæt på hyggelige landsbymiljøer. Den byder på flotte panoramaudsigter over det Sydfynske Øhav, og en perlerække af dejlige danske kultur- og naturlandskaber.