Hærvejsmarch, 25/6

Tag med Vagabond Tours til Hærvejsmarch i Viborg. Hærvejsmarchen afholdes hvert år den sidste weekend i juni, og er en festlig og folkelig vandring med deltagere fra hele verden. Vi bor på et dejligt hotel centralt i byen, vandrer gennem de smukke landskaber fra bunden af Limfjorden og sydpå til Viborg (ad Hærvejen), spiser sammen to aftener, og mødes med andre vandreentusiaster fra hele verden.

Om fredagen vandrer vi sammen den smukke strækning ad Hærvejen fra Limfjorden sydpå til Viborg (dagsvandring). Lørdag og søndag kan du vælge mellem vandrereture på 10, 20, 30, 40 eller 45 km. Den ene dag (søndag) har du mulighed for at deltage på en pilgrimsvandring på 10 eller 20 km. Vandreturene lørdag og søndag er smukke rundture, som går igennem området syd, vest og øst for Viborg.

Nyd nogle dejlige aktive vandredage med komfortabel indkvartering. Der er 30 pladser i alt. Turen starter og slutter i Viborg.

 • Fast base alle dagene på en dejligt 4-stjernet hotel i den gamle hyggelige by, Viborg.
 • Oplev Viborg-egnens fantastiske natur og spændende kulturhistorie.
 • Kom og mød andre vandreentusiaster fra hele verden.
 • Vælg mellem vandreture på 10, 20, 30, 40 eller 45 km lørdag og søndag.
 • Mulighed for pilgrimsvandring om søndagen på 10 km eller 20 km.

Koden neden for i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet. 

Dag 1: Ankomst til Viborg

Turen starter i Viborg kl. 16.00, hvor du indkvarteres på hotellet. Kommer du tidligt, anbefaler vi at du ser nærmere på den hyggelige by, og oplever stemningen i de gamle gader og stræder. Viborg Domkirke er også et sted du helt sikkert bør ligge vejen forbi, hvis du har tid. Vi mødes med turlederen kl. 16.30 til kaffe og kage og får fælles informationer om de kommende dage. Vi spiser fælles aftensmad på hotellet. (-/-/A)

 

Dag 2: Vandring ad Hærvejen fra Skals til Viborg samt åbningsarrangement

Fredag morgen, efter en dejlig morgenmad, kører vi i fælles bus op til den lille by Skals i bunden af Limfjorden. Herfra starter dagens vandring ad Hærvejen til Viborg. Vi har madpakker og kaffe med, som vi nyder undervejs.

Landsbyen Skals ligger på et næs - Skalsnæs - og er stort set omkranset af vand. Vi følger Limfjordsstien ud af byen og over Skals å, med en fantastisk udsigt over Hjarbæk fjord til den ene side og Skals Ådal til den anden. Hjarbæk Fjord er i dag vildtreservat og hjemsted for mange dyr og fugle. Vi vandrer på Hærvejen langs Hjarbæk fjord, forbi Vorde kirke og ned gennem den hyggelige gamle landsby, Hjarbæk, hvis historie går helt tilbage til Vikingetiden. På den videre vej mod Viborg passerer Hærvejen gennem åbent agerland, og de store plantager Undallslund og Margrethelund. Dagens vandring slutter ved Søndersø i Viborg. (Ca.24 km) (M/F/-)

Fredag aften er der officiel åbningsceremoni af Hærvejsmarchen 2019 på paradepladsen med taler og musik.

 

Dag 3: Hærvejsmarch omkring Viborg

I dag er første march-dag, og her er der mulighed for at vandre ture af forskellig længde i den smukke natur omkring Viborg. Undervejs vil der være musik, madboder og markedstelte. Du kan vælge imellem ruter på hhv. 10, 20, 30, 40 eller 45 kilometer. Efter en dejlig vandredag spiser vi fælles aftensmad på hotellet. (M/F/A)

 

Dag 4: Hærvejsmarch omkring Viborg og hjemrejse

I dag er anden march-dag, og her er der ligeledes mulighed for at vandre ture af forskellig længde (10, 20, 30, 40 eller 45) i og omkring Viborg. Du har også mulighed for at vælge en pilgrimsvandring på enten 10 eller 20 kilometer. Efter dagens vandring er der medaljeoverrækkelse og individuel hjemrejse om eftermiddagen. (M/F/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet på grundlag af de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer.

Overnatning

Du overnatter alle dage på et godt hotel centralt i Viborg. Alle værelser har eget bad og toilet. Enkeltværelser kan reserveres mod tillæg.

 

Forplejning

Turen er inklusive morgenmad og frokostpakke alle dage, kaffe og kage på ankomstdagen, samt aftensmad torsdag og lørdag.

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

 

Vandringerne

Fredag vandrer vi med Vagabond Tours' turleder på Hærvejen fra Skals nord for Viborg til hotellet i Viborg. Denne tur er ca. 24 kilometer, og går ad grus-, skov- og trampestier gennem fladt og lettere kuperet terræn. Der er få strækninger med asfalt. Lørdag og søndag vandrer vi på de organiserede, historiske og naturskønne ruter i og omkring Viborg. Her er der mulighed for selv at vælge mellem distancerne 10, 20, 30, 40 eller 45 km. Søndag er der også mulighed for en pilgrimsvandring på enten 10 km eller 20 km.

Når du tilmelder dig turen skal du vælge længde på vandreturene lørdag og søndag (i booking-formular).

 

HÆRVEJEN

Hærvejen er blot én af betegnelserne for den traditionsrige hovedfærdselsåre, som går fra Nordjylland via Viborg til Hamborg. Det er en af de ældste veje man kender i Danmark, og oprindeligt kaldtes den også Studevej, Oksevej, Gammel Viborgvej eller Kongevejen. Der var tre overgange over Limfjorden: Ved Vikingeborgene ved Aggersund, ved Nibe og ved Nørre Sundby. Fra Viborg går det videre ad den Jyske højderyg mod Flensborg over Nørre Snede, Randbøl, Vejen, Vojens, og Rødekro. Hærvejen løb mere eller mindre parallelt med den Jyske Højderyg. Her var ingen større vandløb, da ryggen udgjorde vandskellet, hvorfra kilden enten løb mod øst eller mod vest. Hærvejen var i gamle dage ikke én vej, men flere forskellige spor, som mødtes, når en større å skulle krydses, som f.eks. ved stenbroerne over Immervad å, Gejlå og Bjerndrup å (Povlsbro).

Hærvejen blev brugt til at drive dyr ned igennem Jylland og fra Fyn, til Markeder i Hamborg og Holland. Langs ruten blev der anlagt Kongeligt privilegerede kroer, så studedrivere og andre rejsende kunne få nattely og forsyninger. Dengang var en dagsmarch på 30-40 kilometer, så kroerne blev anlagt med en passende afstand.

I middelalderen blev Hærvejen også benyttet af pilgrimme på vej til de hellige valfartssteder i Sydeuropa, hvoraf de fornemste (og fjerneste) var Santiago de Compostela og Rom. Pilgrimme fra Island og Norge fulgte også ruten ad den jyske højderyg.

Hærvejen er i dag en populær vandrerute, og følger ét spor, som går gennem de samme smukke jyske egne og mange af de samme byer som den historiske rute. Man vandrer gennem et afvekslende kulturlandskab af bakker og dale, marker og enge, søer og åer, moser, krat og skov.

 

HÆRVEJSMARCHEN

Hærvejsmarchen i Viborg har siden 1969 været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor vandrere fra hele verden mødes for at være med i et stort folkeligt fællesskab. Børn og unge, voksne og ældre fra mere end 20 nationer mødes på kryds og tværs og fejrer glæden ved at vandre. Marchen afholdes altid den sidste weekend i juni på de historiske og naturskønne ruter i og omkring Viborg, og der er mulighed for at vælge mellem ruter på hhv. 10, 20, 30, 40 eller 45 km. Rundt på ruterne er der velorganiserede rastepladser, hvor man kan købe mad og drikkevarer. Der er opsat toiletvogne, og ruterne er tydeligt afmærket.

En mangeårig tradition er, at der i Viborg i Hærvejsugen op til og under marchen, arrangeres en stor byfest på pladser og torve i den gamle historiske by. Her mødes tusinder af mennesker, som i de gode gamle dage, hvor der blev afholdt Snapsting i Viborg, og man kom fra hele Jylland for at handle og feste, og måske få afgjort nogle mellemværender på Tinge.

INKLUSIVE

 • Overnatning på 4-stjernet hotel (3 nætter)
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost alle dage
 • Kaffe og kage (torsdag)
 • Aftensmad 2 dage (torsdag og lørdag)
 • Bustransfer fredag morgen fra hotellet i Viborg til vandreturens startsted i Skals
 • Turleder er med under hele turen og leder vandreturen om torsdagen
 • Startkort til Hærvejsmarchen
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

 

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Evt. tillæg for enkeltværelse (kan bestilles, kr. 1250 pr. person)
 • Aftensmad fredag
 • Drikkevarer
 • Afbestillingsforsikring
 • Bookinggebyr kr. 145

 

Turfakta

 • Ledige pladser
 • Individuelle ture (44HÆR-M)
 • Varighed: 4 dage
 • Dato: Fra 25/06 til 28/06-2020
 • Sværhedsgrad: 1-2
 • Indkvarteringsgrad: 3
 • Vandring med fast base på hotel og fuld pension. I alt 3 vandredage.

Kr. 3.990


BookObject reference not set to an instance of an object.