Cykeltræf - Langeland, 30/8

Vi har håndplukket de bedste cykelruter på Langeland! I en weekend skal vi cykle gennem Langelands smukke landskaber og opleve øens historie, kultur- og landsbymiljøer. Vi har fast base på hotel i Rudkøbing. Om fredagen cykler vi (valgfri tur) en kort tur til den hyggelige havneby Spodsbjerg - vi kører ad cykelruten Østersøruten, som krydser Langeland fra kyst til kyst. Lørdag og søndag venter spændende dagscykelture, hvor vi skal opleve både den nordlige og sydlige del af Langeland - du kan vælge mellem en kort eller lang cykeltur. Midt på dagen mødes vi alle til en velfortjent frokost.

Glæd dig til en aktiv sensommer-oplevelse med udsigt til hav og strand, ny-høstede marker, rådyr i skovbrynet, skove med kig gennem stammerne til kysten, pittoreske bindingsværkshuse, charmerende landsbyer og imponerende herregårde.

Vi har mulighed for at cykle i to grupper (forskellige længder), og hver dag mødes vi til fælles frokost. Du skal selv medbringe bil, cykel og cykelholder. Hvis du ikke har mulighed for at medbringe egen cykel, er der mulighed for at leje cykel mod et tillæg (skal bestilles ved tilmelding til turen).

 • Se de vilde Exmoor-ponyer, der minder om de vilde heste, der levede i Danmark for 5000 år siden.
 • Oplev jættestuer og dyssekamre.
 • Stå af cyklen og bestig en af øens mange hatbakker - skabt af istiden.
 • Oplev skovmosen i Botofte med det rige fugleliv, hvor der dagligt ses havørne.
 • Kom cyklende igennem slotsbyen Tranekær med de smukke, velholdt huse og det imponerende slot.
 • Oplev de kystnære skove, strande og havnemiljøer.
 • Nyd et fuldt cykelprogram med turledere, der guider turene.

Koden neden for i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet. 

Dag 1: Ankomst til Langeland (Rudkøbing)

Du kan ankomme fredag fra kl. 15 til hotellet i Rudkøbing på Langeland. I bil kan du køre direkte til hotellet, der har gode parkeringsmuligheder. Busterminalen ligger i gå-afstand til hotellet (ca. 500 m).

Turen starter kl. 15:00. Hvis du ankommer tidligere, kan du gå en tur i Rudkøbing og se på den smukke købstad. Kl. 15:00 mødes vi til fælles velkomst og introduktion til weekenden. Turlederne giver information om cykelturene og Langeland.

Cykeltur 1: Rudkøbing-Spodsbjerg-Rudkøbing (ca. 23 km)
Efter velkomst tager vi på en lille cykeltur - tværs over øen til fiskerbyen Spodsbjerg. Turen starter fra hotellet. Vi kører igennem byen forbi statuen af bysbarnet H.C. Ørsted. Der er mulighed for en direkte vej - eller en lidt længere rute forbi det imponerende Faarevejle Gods. Ad landlige ruter kommer vi til havne- og fiskerby Spodsbjerg. Vi holder en pause med udsigt over Langelandsbæltet. Hjemvejen til Rudkøbing går igennem en af Langelands 15 bøller, byen Simmerbølle. Ruten går videre ad små veje nær Rifbjerg og Peløkke til Rudkøbing. Vi er tilbage på hotellet efter ca. 1½-2 timer.

Vel tilbage på hotellet er der tid til et bad før vi mødes til fælles middag i hotellets restaurant (-/-A).

I løben af eftermiddagen kører busserne rundt og henter os på de forskellige lokaliteter (med undtagelse af de vandreture, der ender ved hotellet i Svendborg). Der er kaffe, når man kommer tilbage til hotellet.

Hjemme på hotellet er der mulighed for at hvile lidt ud eller tage et bad inden middagen.

Vi spiser middag sammen i hotellets restaurant (inkl. en øl/vin/vand). Efter middagen er der foredrag og kaffe. (M/F/A)

 

Dag 2: Cykelture på Nordlangeland

Vi spiser morgenmad sammen i hotellets restaurant.

Dages cykeltur starter og slutter i Rudkøbing (fra hotellet). Vi skal i dag opleve det smukke Nordlangeland - med bl.a. afvekslende landskab med skove, slotsbyen Tranekær, gamle skanser fra Englandskrigene, jættestue, mose- og vådområde med rigt fugleliv og meget mere.

Cykeltur 2A: Rudkøbing - Tullebølle - Tranekær - Rudkøbing (ca. 35 km).

Cykeltur 2B: Rudkøbing - Tranekær - Lejbølle - Rudkøbing (ca. 55 km).

De to cykelgrupper mødes og spiser frokost sammen i Tranekær. Deltagere på den korte cykeltur har tid i Tranekær til at se nærmere på byen - måske besøge TICON-parken med Land Art eller Medicinhaverne med gamle lægeplanter.

I løben af eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Rudkøbing. Der er kaffe, når vi kommer tilbage til hotellet. Hjemme på hotellet er der mulighed for at hvile lidt ud og tage et bad inden middagen.

Vi spiser middag sammen i hotellets restaurant. (M/F/A)

Dag 3: Cykelture på Sydlangeland

Vi spiser morgenmad sammen i hotellets restaurant. Dagens cykeltur går til Sydlangeland. Efter morgenmaden parkerer vi bilerne ved Vesteregn, hvorfra vores cykeltur begynder.

Vi skal i dag opleve flere af vestkystens nor - Nørreballe, Tryggelev og Keldsnor. Vi kommer forbi en af de langelandske hatbakker - Fakkelbjerg, der engang var en del af Langelandsfortet. Vi laver en afstikker til Gulstav og Dovns Klint ved Keldsnor, som er sydspidsen af Langeland. Herfra går turen til fiskerbyen Bagenkop, hvor vi nyder vores frokost. Undervejs på turen ser vi de vilde heste, som lever i området. Turen slutter i Vesteregn ca. kl. 15:00. Herfra individuel hjemrejse. (M/F/-)

Cykeltur 3A: Vesteregn - Nørreballe Nor - Bagenkop - Vesteregn (ca. 23 km).

Cykeltur 3B: Vesteregn - Bagenkop - Vesteregn (ca. 45 km).

OVERNATNING
Vi overnatter i dobbeltværelser på et dejligt hotel i Rudkøbing. Hotellet ligger ved lystbådehavnen med udsigt over vandet og Langelandsbroen. Hotellet ligger i gåafstand til byens centrum. Enkeltværelse kan bestilles (tillæg).

For dig der deltager alene og ønsker at dele værelse med en anden deltager, vil vi kontakte dig, når/hvis der er plads i et delt dobbeltværelse med to enkeltsenge.

FORPLEJNING
Turen er inklusive fuld forplejning herunder morgenmad, frokost og aftensmad fra fredag aften til søndag frokost. Morgenmad og aftensmad spises sammen på hotellet. Frokosten spises som picnic undervejs på cykelturen.

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

CYKELTURENE
På ankomstdagen (fredag) cykler vi en valgfri cykeltur på ca. 1½ time. Både lørdag og søndag cykler vi dagsture. Du kan begge dage vælge mellem ture af to forskellige længder. De korte ture er 23-35 km og de lange ture er ca. 45-55 km. Begge cykelgrupper spiser frokost sammen begge dage. Længderne på cykelturene kan variere.

Du skal selv medbringe egen cykel, bil og cykelholder. Cykelturene ledes af turledere som viser ruterne og fortæller om området. Vi råder over nogle cykler, så kontakt kontoret, hvis du ønsker at leje en cykel. Du kan cykle på alle typer af cykler og el-cykler. Vi kører i moderat tempo. Cykelturene kræver ingen specielle forudsætninger.

Turene foregår overvejende ad småveje og indimellem på cykelstier. Der kan forekomme passager med grusveje.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Rudkøbing. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted, med offentlig transport eller privat bil. Der er gratis parkering ved hotellet og flere steder i området.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse på hotel
 • 2 x morgenmad
 • 2 x frokost (som picnic)
 • 2 x 2-retters middag
 • Turledere
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til Langeland t/r
 • Cykel (egen cykel, bil og cykelholder medbringes)
 • Drikkevarer
 • Evt. entré TICON Land Art, Medicinhaver mm
 • Evt. leje af cykel (kan bestilles, kr. 500 pr. person)
 • Evt. tillæg for enkeltværelse (kan bestilles, kr. 500 pr. person)
 • Afbestillingsforsikring

Turfakta

 • Udsolgt
 • Fællesture (44OHA-CY)
 • Varighed: 3 dage
 • Dato: Fra 30/08 til 01/09-2019
 • Sværhedsgrad: 2
 • Indkvarteringsgrad: 3
 • Cykling med fast base på hotel og helpension. Dagscykelture med turleder. Vælg mellem en kort eller en lang dagstur.

Kr. 2.700


BookObject reference not set to an instance of an object.